EFOP 1.2.1-15-2016-01007 Vissza az alapokhoz EFOP 1.2.1-15-2016-01007 Vissza az alapokhoz

Webrádió

Mézeskalács Kapu Napja III. Encs

Az esemény ideje: 2015. február 21., szombat 21:25 - 2015. február 21., szombat 21:25

014. december 6-án megrendezésre kerül immáron 3. alkalommal, Encsen mégis először, a Mézeskalács Kapu Napja. A rendezvény helyszínéül az Encsi Görögkatolikus Templom szolgált.  A rendezvény fővédnöke Pelczné Dr. Gáll Ildikó, Európai Parlamenti Képviselő. A verseny védnökei Török Dezső, B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, Ódor Ferenc, az Encsi Járási Hivatal vezetője, és Szeles András Encs polgármestere.

Szombaton 14 órától volt a kapunyitás, a rendezvényt megnyitotta Pelczné Dr. Gáll Ildikó. A mézeskalácsból készült pályaművek leadása szintén 14 óráig történt. Rengeteg szebbnél szebb pályamű érkezett, több mint 50 darab mézeskalács regisztrálása történt meg.

15 órától IX. imaóra következett, Kovács Lajos, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda iskolalelkésze vezetésével. A regisztrált művek zsűrizése az imaóra után következett. A zsűri tagjai két kategóriában zsűrizték a pályaműveket, az egyik kategória a 3 dimenziós térbeli, a másik kategória a síkbeli alkotások voltak. Nem volt könnyű dolga a héttagú zsűrinek a helyezettek kiválasztásánál. Amíg a zsűri meghozta döntést hozott, Pacsai János esperes parókus előadást tartott, melynek témája a Szent Család, mint ikon, melynek célja a családi kapcsolatok megerősítése, a családon belüli kommunikáció új alapokra helyezése.

A zsűrizés Pacsai Atya előadásának végére be is fejeződött. A zsűri tagjai a következőek voltak: Pelczné Dr. Gáll Ildikó, Európai Parlamenti Képviselő, Lukács Gézáné az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda gazdasági vezetője, Budai Erzsébet, a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Sportintézet igazgatója, Barta Józsefné a miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde vezetője, Török Dezső a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, Vranai Erika profi mézeskalács készítő és Szeles András Encs polgármestere.

A rendezvény a díjak kiosztásával zárult. A 3 dimenziós térbeli kategóriában 6. helyezettig díjaztak a zsűri tagjai, a síkbeli alkotások kategóriájában 7. helyezettig lettek díjazva az alkotások. Ezen felül mindkét kategóriában született 1-1 különdíjas alkotás. A Mézeskalács Kapu Napja nagyon sikeresen zárult, bízunk benne, hogy minden résztvevő jól érezte magát és a karácsonyi előkészületek során szeretettel gondol majd vissza erre a rendezvényre az itt hallott előadásra és az itt látott alkotásokra.

Galéria