Webrádió

Zarándoklat Fatimába

Zarándoklat Fatimába 2020. március 23-27.(5 nap/ 4 éj)

Lelkivezető: Pacsai János atya

 

Utazás:          menetrendszerinti repülőjárattal Budapest– Lisszabon – Budapest útvonalon, Portugáliában autóbusszal

Indulás:          TAP légitársaság járataival

Ellátás:           reggeli és fakultatív vacsora

Szállás:          hotel *** (2 - 3 ágyas szobák fürdőszobával)

 

1.nap / hétfő:   Budapest– Lisszabon – Fatima

Találkozás a budapesti repülőtéren. Utazás menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. TranszferFatimába, szobák elfoglalása (4 éj) és vacsora.

2.nap / kedd:    Santarém – Fatima

Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a VII. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre - templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.

3.nap / szerda: Batalha – Nazaré – Sitió - Óbidos

Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabadprogramjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.

4.nap / csütörtök:           Fatima

A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. A szentmise után szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.

5.nap / péntek:                Fatima – Cabo da Roca - Lisszabon – Budapest

Reggeli után kirándulás Európa végébe, Cabo da Rocaba. Magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Utána indulás Lisszabonba, a portugál fővárosba. Érkezés után városnézés az ország fővárosában, Európa egyik legszebb városában (busszal és gyalogosan), mely a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A sétát a város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképület, a MosteirodosJerónimos következik. Szabadprogram. Felkeressük a portugál főváros szívében található Páduai Szent Antal-templomot, a ferences szent szülőhelyét. Szentmise. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás.

A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!

 

Részvételi díj:                    139 900Ft / fő

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

utazást a TAP légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Lisszabon–Budapestútvonalon

transzfert a reptérre

Portugáliában utazást autóbusszal

magyar idegenvezetőt a teljes út során

4 éjszakai szállást

4 alkalommal reggelit

a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt

A részvételi díj nem tartalmazza:

repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan                              42 900 Ft / fő

4 vacsora felárát                                                                                             17 900 Ft / fő

egyágyas felárat                                                                                             27 900 Ft / fő

útlemondási biztosítást, a részvételi díj árának 5 % - a: 6 995 Ft / fő

szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek árát:     55Euro /fő

baleset-, betegség & poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában 80 éves korig: 3 725 Ft / fő

Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges. Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.

Galéria