EFOP 1.2.1-15-2016-01007 Vissza az alapokhoz EFOP 1.2.1-15-2016-01007 Vissza az alapokhoz

Webrádió

EFOP 1.2.1-15-2016-01007 Vissza az alapokhoz című, családokat és közösségeket erősítő program

                                                                        

Örömmel tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy az Abaúj Leader Egyesület, mint kedvezményezett támogatásban részesült az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.2.1-15 kódszámú, „Védőháló a családokért” című felhívásban.

 • Konzorciumvezető: Abaúj Leader Egyesület, 3860 Encs, Petőfi u. 62.
 • Konzorciumi partner: Encsi Görögkatolikus Parókia, 3860 Encs, Váci Mihály út 36.
 • A projekt címe: „Vissza az alapokhoz!"
 • A támogatás összege: 39.998.334 Ft;
 • A támogatás mértéke: 100 %
 • A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-01007
 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. augusztus 31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A program megvalósításáért a térség fejlesztésében elkötelezett konzorciumvezető felel. A tervezett szakmai tevékenységek előadások, csoportfoglalkozások, workshopok és rendezvények a történelmi Magyar Görög Katolikus Egyház 1983-ban alapított encsi szervezetével alkotott partnerségben valósulnak meg. Emellett összesen 20 együttműködő partner is segíti céljaink elérését. A projekt célja: Az elérhető családok és közösségeik erősítése.

Részcélok:

 1. Fiatalok esetében a családi életre való felkészítés, a krízishelyzetek megelőzése. Előadások, csoportos foglalkozások formájában. Önismereti, konfliktuskezelési, családtervezési, veszélyhelyzet megelőzési célú programok.
 2. A gyermekneveléssel, a szülői feladatokkal kapcsolatos, életviteli és életmódbeli elméleti és gyakorlati tanácsadások, csoportfoglalkozások, kompetenciafejlesztés.
 3. A kisgyermekes szülők munkába való visszatérését a számukra tartott workshopok, előadások, információs anyagok és munkáltató-munkavállaló börzék formájában kívánjuk elősegíteni. E tevékenység keretében foglalkozunk a lehetséges munkáltatók informálásával is.
 4. A családi közösségépítő programok keretében családi napok, koncertek, zarándoklatok, kreatív délutánok szervezésével javítani kívánjuk a generációk közötti együttműködést, az idősebbek integrálását. Tervezünk olyan programot is, amelyben a fiatalok tanítják a nagyikat a mai technika kommunikációs eszközeinek használatára. A koncertekkel, zarándoklással, búcsújárással a kulturális hagyományok napi életvitelre gyakorolt jó hatásait kívánjuk megosztani és erősíteni. Az ún. kiskert programok, az együttes főzőcskék, a klubok, az ún. kreatív tevékenységek is a nemzedékek együttműködését kívánják erősíteni.

Célcsoportjaink:

 1. Párválasztás (családalapítás) előtt álló fiatalok, ide értve a házasságkötésre és gyermekvállalásra készülő párokat is.
 2. Fiatal házasok, a gyermekes és kisgyermekes szülők, a munkaerőpiacra gyermekvállalás után visszatérni szándékozókat (kismamákat) is ideértve.
 3. A családok, beleértve a sajátos, vagy nehéz helyzetben lévőket is, a család minden generációja (családok, szülők, tinédzser gyermekeikkel, nagyszülők, keresztszülők, nevelőszülők, idősek). Az egyes projekttevékenységek vonatkozásában tervezünk a generációknak külön-külön és együtt is programokat, csoportfoglalkozásokat, hogy a nemzedékek közötti tapasztalatátadás biztosított legyen. Az idősebbek tudását igyekszünk a fiatalabbakkal megosztani az egyes tevékenységek során, hogy azok az ő életükben felmerülő helyzetekre megoldási alternatívát jelentsenek.
 4. A házassági, párkapcsolati, egyéb családi (életviteli, életmódbeli, gyermeknevelési, idős családtaggal, szenvedélybeteggel kapcsolatos, stb...) ügyekben tanácsot, segítségnyújtást igénylő személyek és családtagok. Összességében, a szakmai tervünk olyan programok megvalósítására irányul, amelyek családokat, a családok közösségeit erősítik, elsősorban megelőző jelleggel igyekeznek a problémáikat kezelni.

Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza az alapokhoz

Vissza az alapokhoz - Előadások